دوشنبه 29 اردیبهشت 1404  

مطالب سودمند

1401/7/6 چهارشنبه

بهترین روش شستن میوه و سبزیجات کدام است؟.

.

استفاده از نمک در شستشو میوه و سبزیجات:

 نمک خاصیت انگل زدایی و میکروب زدایی ندارد اما توانایی بسیار خوبی برای خارج کردم سموم آفت کش سطحی از سبزی ها و میوه ها دارد.


 استفاده از یک تا دو قاشق غذاخوری نمک داخل سینک پر از آب، می تواند تا حد زیادی سموم  آفت کش سطحی را از میوه و سبزی خارج کند زیرا از نظر علمی نمک، حالت قطبی شدن آب را زیاد تر می کند و این کار باعث می شود سموم و آفت کش ها به راحتی در محلول آب و نمک حل شده و از سبزی ها و میوه ها جدا شوند و تا حدودی میزان افت کش ها و سموم کاهش یابد


غوطه وری سبزی ها و میوه ها در آب نمک به عنوان یک ترکیب بی ضرر برای خروج سموم آفت کش بسیار مفید است. توصیه می شود میوه ها وسبزی ها قبل از مصرف حدود ۱۰ دقیقه در آب نمک غوطه ور شود. میوه ها عموما نیازی به انگل زدایی و ضد عفونی ندارند و پس از مرحله غوطه وری در آب نمک کافی است با آب ساده شسته شوند اما سبزی ها نیاز به انگل زدایی دارند و نمک یا سرکه به هیچ وجه نمی تواند این کار را بکند.

برای مواردی مانند سیب، مرکبات، سیب‌زمینی، هویج و سایر میوه‌ها و صیفی‌جات سخت، از یک برس سبزیجات در حین شستشو با آب سرد برای پاک کردن سطح آن‌ها استفاده کنید. برای موارد نرم‌تر مانند توت‌ها، گوجه فرنگی و قارچ، هنگام شست‌وشو با انگشتان خود روی آن بکشید و تمیز کنید.


مرکبات، کیوی، خربزه، طالبی و هندوانه را می‌توانید بدون استفاده از مواد شوینده فقط با اسکاچی نرم، تمیز و آبکشی کنید. درخصوص موز هم خوب است بدانید این میوه به دلیل آن که در تماس با آب، سریع سیاه می‌شود بهتر است قبل از مصرف با آب سرد شسته و با حوله خشک شود.

 میوه باید به صورت شسته داخل یخچال قرار گیرد، پس از شست‌وشو کاملا خشک شوند، در دستمالی نخی قرار گیرند و داخل یک آبکش یا ظرف استیل نگهداری شوند. اغلب افراد بر این باورند که هر چه میوه در دمای خنک‌تر نگهداری شود عمر بیشتری خواهد داشت، اما باید بدانید سرمای زیاد باعث آسیب به بافت میوه شده و از عمر آن می‌کاهد در نتیجه طبقه وسط و جامیوه‌ای یخچال بهترین مکان‌ برای نگهداری میوه‌ها هستند.

 انگل زدایی سبزیجات:

سبزی را باید خوب پاک کرده و گل و لای چسبیده به آن را جدا نمود. مرحله بعدی  خیساندن سبزی در آب سرد و شستشوی آن است تا مواد زاید برطرف گردد.

برای انگل زدایی سبزیجات استفاده از یک تا سه قطره مایع ظرفشویی ضرری ندارد.
سبزی شسته شده را به مدت ۳ تا ۵ دقیقه در ظرف محتوی یک  قطره مایع ظرفشویی به ازای هر لیتر آب سالم مصرفی قرار داده و سپس سبزی را از روی کفاب جمع آوری نموده و مجدد با آب سالم شستشو داده تا تخم انگل و باقیمانده مایع ظرفشویی جدا شود. (فراموش نکنید از متلاطم نمودن آب و یا برگرداندن ظرف محتوی سبزی و آب به درون صافی خودداری کنید چون انگل‌ها در این مرحله از برگ سبزی جدا شده و در کف ظرف قرار دارند)

 گند زدایی:

یک گرم پودر پرکلرین ۷۰ درصد (معادل نصف قاشق چای خوری) را در یک ظرف ۵ لیتری آب  حل نموده و سبزی انگل زدایی شده را به مدت ۵دقیقه درمحلول نگهداری تا میکروبهای موجود از بین برود یا از ماده ضدعفونی کننده سبزیجات استاندارد، بر اساس دستورالعمل مصرف آن استفاده شود.

شستشوی نهایی:
شستشوی نهایی با آب سالم به منظور جدا کردن کلر باقیمانده از سبزی
است. ضروری است مواد ضد عفونی کننده احتمالی موجود در سبزیجات با آب سالم و تحت فشار شستشو شود.

در مورد ترکیبات کلر هم که با نام های تجاری مختلف برای ضدعفونی و گندزدایی استفاده می شود جای نگرانی نیست این ترکیبات به نحوی تهیه شده اند که کلر موجود در آن ها پس از ضدعفونی سبزی خیلی زود در آب حل و از آن جدا می شود.
.
آرشیو
كلمات كليدی :نمکشستشومیوه و سبزیجاتانگل زداییمیکروب زدایی