دوشنبه 29 اردیبهشت 1404  

بخش سنجش سموم قارچی (مایکوتوکسین ها)

بخش سنجش سموم قارچی (مایکوتوکسین ها) .

 
معرفی پرسنل بخش سنجش سموم قارچی (مایکوتوکسین ها) 
ردیف نام و نام خانوادگی سمت مدرک تحصیلی شماره تماس




1


شیوا محمودی



 مسئول فنی



کارشناسی ارشد شیمی تجزیه



06153261116



2
 
عاطفه لیراوی



کارشناس



کارشناسی ارشد ژنتیک



06153261116



3


مهسا معرفیان



کارشناس



کارشناسی ارشد میکروب شناسی پزشکی



06153261116





 




















شرح فعالیت پرسنل بخش سنجش سموم قارچی (مایکوتوکسین ها)
  :
محصولات غذایی مستعد وجود مایکوتوکسین شامل :
غلات:  (ذرت ,گندم ,جو,چاودار و ...)
 انواع حبوبات : عدس ، لوبیا ...
غلات صبحانه و غذای کودک
میوه های خشک : خرما ، کشمش و...
آجیل و انواع مغزها : گردو ، پسته و ...
 انواع نوشیدنی های مالت
دانه های روغنی : کانولا ، تخم آفتابگردان و ...
مکمل های غذایی : سرلاک
چای و دمنوش های گیاهی: قهوه فوری ، چای سیاه و...

ترکیبات قابل اندازه گیری  در آزمایشگاه مایکوتوکسین معاونت غذا و دارو توسط دستگاه کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا(HPLC) شامل :
آفلاتوکسین ها
زیرالینون
داکسی نیوالینول
اکراتوکسین  
کافئین

قندها وشیرین کننده های مصنوعی ،در انواع محصولات خوراکی و آشامیدنی  

امکانات و دستگاه های موجود در بخش سنجش سموم قارچی (مایکوتوکسین ها)  :

به روز ترین برند دستگاه کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا (HPLC Waters)
هات پلیت

یخچال آزمایشگاهی
فریزر
ورتکس
میکسر
شیکر
ترازو 0.01
حمام التراسونیک
میکروپیپت
بن ماری


شرح مسئولیت ها و اختیارات مسئول فنی بخش سنجش سموم قارچی (مایکوتوکسین ها)  :

تهیه و ثبت دقیق داده های لازم جهت تجزیه و تحلیل های آماری
نگهداری تجهیزات اندازه گیری و آزمون مورد استفاده
اطمینان از شرایط محیطی
تعيين و انجام فعاليتهاي نگهداري و سرويس تجهيزات و ثبت سوابق مربوط به آن
گزارش هر نوع کار نامنطبق آزمون ها و پیشنهاد راهکار مناسب جهت جلوگیری از وقوع هرنوع عدم انطباق در ارائه خدمات آزمایشگاه
پیشنهاد اقدامات اصلاحی و پیشگیرانه برای حذف علل عدم انطباق های بالفعل و بالقوه
همکاری در اجرای روش های سیستم مدیریت و عملیات فنی آزمایشگاه
ارائه پیشنهاد جهت بهبود مداوم اثربخشی سیستم مدیریت آزمایشگاه و بهینه سازی مصرف منابع
کنترل موجودی مواد مصرفی آزمایشگاه و گزارش به مسئول فنی
تأييد داده هاي خام و گزارشات آزمون كارشناسان تحت نظر 
مشارکت در تخمین عدم قطعیت اندازه گیری
بررسی وضعیت کالیبراسیون تجهیزات، اندازه گیری و گزارش های مربوطه
نظارت بر حسن استفاده دستگاه ها و تجهیزات آزمایشگاهی
نظارت بر رعایت نطافت دائمی و اصولی آزمایشگاه ها
نظارت بر انجام آزمایشات و سایر فعالیت های آزمایشگاهی انجام شده توسط کارشناسان
تهیه، تنظیم و باز نگری دستورالعمل های آزمایشگاهی
نظارت بر استفاده آخرین ویرایش استاندارد ملی مربوط به آزمون ها
همکاری با مسئول فنی در خصوص گسترش دامنه فعالیت
انجام آزمون ها بر اساس تكرارهاي اعلام شده از طرف مدیر آزمایشگاهها جهت محاسبه عدم قطعيت و تضمين كيفيت
اعمال ضرائب تصحيح موردنياز تجهيزات
همكاري در انجام كنترل مياني تجهيزات
صحه گذاري دستورالعمل هاي انجام آزمون غير استاندارد
انجام كليه امور محوله از سوي مافوق


شرح مسئولیت ها و اختیارات کارشناس بخش سنجش سموم قارچی (مایکوتوکسین ها)  :

انجام آزمون و شناسایی و گزارش هرگونه مشکلات در این زمینه به کارشناس مسئول/ مسئول فنی
تهیه و ثبت دقیق داده های خام و نتایج آزمون در دفاتر آزمایشگاه
کنترل وضعیت کالیبراسیون تجهیزات اندازه گیری مورد استفاده
نگهداری تجهیزات اندازه گیری و آزمون مورد استفاده
اطمینان از شرایط محیطی لازم جهت انجام آزمون طبق روش هاي اجرايي و دستورالعمل
انجام فعاليتهاي نگهداري و سرويس تجهيزات و ثبت سوابق مربوط به آن طبق شناسنامه تجهيزات
گزارش هر نوع کار نامنطبق و پیشنهاد راهکار مناسب جهت جلوگیری از وقوع هرنوع عدم انطباق در ارائه خدمات آزمایشگاه
پیشنهاد اقدامات اصلاحی و پیشگیرانه برای حذف علل عدم انطباق های بالفعل و بالقوه
ارائه پیشنهاد جهت بهبود مداوم اثربخشی سیستم مدیریت آزمایشگاه و بهینه سازی مصرف منابع
کنترل موجودی مواد مصرفی مورد نياز آزمایشگاه و گزارش به کارشناس مسئول/ مسئول فنی
همکاری با کارشناس مسئول/ مسئول فنی در تهیه و بازنگری دستورالعملهای آزمایشگاهی
تهیه پیش نویس نتایج آزمون
بروز رساني ویرایش استانداردهاي ملی
اعمال ضرائب تصحيح موردنياز تجهيزات
همكاري در انجام كنترل مياني تجهيزات
نگهداري مواد مرجع
تهيه محلول هاي آزمايشگاهي
تحويل و نگهداري صحيح از نمونه هاي آزمون و حفاظت آنها
همكاري در اجراي برنامه تضمين كيفيت
انجام كليه امور محوله از سوي مافوق