يكشنبه 22 تير 1399   13:12:57

1399/4/5 پنجشنبه

مدیر گروه سلامت محیط و کار دانشکده علوم پزشکی آبادان از تشدید نمونه‌برداری‌ها و پایش کنترل کیفی آب آشامیدنی در دوران کرونا در جنوب غرب خوزستان خبر داد.

جعفر ربیحاوی صبح امروز در گفتگو با خبرنگار وب‌دا اظهار داشت: با توجه به اهمیت بهداشت آب در زندگی و سلامت مردم بخصوص در فصول گرم سال و در شرایط فعلی وقوع بیماری کووید 19، کنترل کیفیت آب آشامیدنی شهرستان‌های تحت پوشش بیش از پیش در حال انجام است.

وی افزود: از ابتدای شروع شیوع بیماری کرونا تاکنون 37000 مورد کلرسنجی و 900 مورد نمونه‌برداری میکروبی از آب آشامیدنی و 200 مورد پایش و بازرسی از سامانه‌ها و تاسیسات آبرسانی در مناطق شهری وروستایی شهرستانهای تابعه این دانشکده انجام که این عدد نسبت به مدت مشابه سال گذشته20 درصد رشد داشته حال اینکه در مدت مذکور بعلت بروز سیل در منطقه فعالیتهای جاری و ماموریتهای واحد نیز تشدید شده بود.

وی بیان کرد: در این راستا موارد نیازمند پیگیری از قبیل پیگیری شدند، موارد شکستگی خطوط و انشعابات آب، سرریز فاضلاب و موارد مشابه در حال رصد مستمر هستند و مکاتبه آنی با سازمان‌های مسئول انجام شده وموارد تا رفع مشکل بهداشتی پیگیری می‌شود.

ربیحاوی با اشاره به دیگر فعالیتهای کارشناسان بهداشت محیط دانشکده علوم پزشکی آبادان عنوان داشت: تشدید پایش وکنترل مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی و اماکن عمومی در گام اول و دوم مواجهه با کووید19 در دستور کار بوده و در این زمینه بازرسان بهداشت مطابق دستورالعملهای ابلاغی نسبت به تشدید فعالیتهای نظارتی خود در اصناف اقدام وبیش از 47100 پایش بعمل آورده که علاوه بر ارائه آموزش در پایشها بیش از 1500 مورد اخطار بهداشتی و معرفی به مقامات قضایی اجرایی شد و 620 پلمپ اصناف متخلف نیز صورت گرفت.

وی با توجه به شرایط فعلی بیماری کرونا موثرترین راه مواجهه با بیماری را رعایت نکات بسیار ساده بهداشتی از جمله شستن صحیح دستها خودداری از خروج بی مورد و غیر ضرور از منزل، رعایت بهداشت فردی و استفاده از وسایل حفاظت فردی از جمله ماسک در ترددها وخارج از منزل بیان کرد.

این مقام مسوول دانشکده علوم پزشکی آبادان با توجه به فرا رسیدن فصل گرم سال، بر تهیه آب شرب از منابع مطمئن و سالم‌سازی آب آشامیدنی تاکید و خاطر نشان کرد: همشهریان عزیز در صورت مشاهده هرگونه تخلف بهداشتی و عدم رعایت اصول فاصله‌گذاری اجتماعی در اصناف، موارد را از طریق سامانه کشوری 190 پیگیری نمایند.