شنبه 29 تير 1398

Saturday, July 20, 2019

السبت, ذو القعدة 17, 1440

اصلی
1398/4/15 شنبه افزایش سگ‌های ولگرد در شهرهای آبادان، خرمشهر و شادگان تهدیدی جدی برای سلامت عمومی است

رئیس دانشکده علوم پزشکی آبادان گفت: افزایش سگ‌های ولگرد در شهرهای آبادان، خرمشهر و شادگان تهدیدی جدی برای سلامت عمومی است.

دکتر شكراله سلمان‌زاده با ابراز نگراني از افزايش جمعيت سگ‌هاي ولگرد و بدون صاحب در مناطق شهري اظهار داشت: بیماری‌های مشترك میان انسان و حیوان از مهمترین خطرات حضور سگهای ولگرد در محیط‌های شهری است كه از آن جمله می‌توان از بیماری ویروسی بسیار خطرناك هاری نام برد كه از طریق گازگرفتگی و یا خراش توسط حیوان آلوده به انسان انتقال می‌یابد و همچنین باعث شيوع بيماري‌هاي انگلي مثل كيست هيداتيك، سالك و توكسوكارا نيز مي‌شوند.

وی افزود: بر اساس مصوبه‌ی شورای سلامت و امنیت غذایی جنوب غرب استان در اواخر سال 97 و دستورالعمل‌هاي موجود وظیفه‌ی زنده‌گيري و جمع‌آوری حيوانات ولگرد و نگهداري از آنها در اماكن تعيين‌شده به شهرداری‌ها محول شده است، اما با وجود مهيا بودن چنين فضايي در منطقه متاسفانه تاکنون اقدام جدي توسط این نهادهای متولی براي جمع‌آوري حيوانات ولگرد انجام نشده است.

سلمان‌زاده با بیان این كه مواردی از هجوم سگ‌ها به كودكان دیده شده است ادامه داد: حفظ و تامین سلامت عمومی وظیفه‌ی اصلی و نظارتی ماست و مردم خواهان رفع مشکل حضور گسترده‌ی سگ‌های ولگرد در معابر عمومی این شهرها هستند.

رئیس دانشکده علوم پزشکی آبادان اظهار داشت: با توجه به افزایش نارضایتی مردمی در پی سکوت شهرداری‌ها در قبال افزایش جمعیت سگ‌های ولگرد اگر شهرداری‌ها برای رفع این معضل عمومی اقدامی جدی نکنند مجبور به طرح شکایت علیه شهرداری هستیم و عاملان تهدید سلامت عمومی را به مراجع قضایی معرفی خواهیم کرد.

وی گفت: زنده‌گیری و جمع‌آوری سگ‌های ولگرد طرح مصوب شورای سلامت جنوب غرب استان است که باید شهرداری‌ها از طریق ارائه ساز وکاری مشخص و تعامل با بخش خصوصی، دستگاه‌های اقتصادی موجود در منطقه و سازمان منطقه آزاد اروند این موضوع را پیگیری کنند.

سلمان‌زاده افزود: بدیهی است ادامه‌ی این روند به‌ویژه در شرایط آب و هوایی حاکم بر استان می‌تواند منجر به خسارات جبران‌ناپذیر بهداشتی در منطقه شود.