شنبه 29 تير 1398

السبت, ذو القعدة 17, 1440

اصلی
1398/4/11 سه‌شنبه اندازه‌‎گیری فشار خون 168000نفر در جنوب غرب خوزستان

رئیس دانشکده علوم پزشکی آبادان از اندازه‌گیری فشار خون نزدیک به 168هزار نفر در قالب طرح بسیج ملی کنترل فشار خون تا روز گذشته خبر داد.

دکتر شکراله سلمان‌زاده صبح امروز در گفت‌وگو با خبرنگار وب‌دا در آبادان اظهار داشت: فشار خون بیش از 63 درصد از جمعیت 266هزار نفری تحت پوشش دانشکده علوم پزشکی آبادان در طرح بسیج ملی کنترل فشار خون تا ساعت 14 روز گذشته کنترل و در سامانه الکترونیکی سلامت ثبت شده است.

وی اضافه کرد: میزان مشارکت مردم در طرح یادشده تا روز گذشته در آبادان 55درصد ، خرمشهر 59درصد و شادگان 85درصد بوده است.

رئیس دانشکده علوم پزشکی آبادان از استقرار 200ایستگاه ثابت در مراکز خدمات جامع سلامت پایگاه‌های سلامت شهری و خانه‌های بهداشت و همچنین 100ایستگاه سیار و موقت در بیمارستان‌ها، کلینیک‌ها، مطب پزشکان، داروخانه‌ها و اماکن پرتردد گفت و خاطرنشان کرد: از این میزان فشار خون ثبت شده در کشور 40درصد افراد دارای فشار خون طبیعی، 40درصد پیش فشارخونی و بین 15 تا 20درصد دارای فشار خون بالا هستند.

وی بیان کرد: از ابتدای سالجاری و در راستای طرح تحول نظام سلامت در حوزه بهداشت و پیشگیری از بیماری‌های غیر واگیر، بسیج ملی کنترل فشار خون مطرح شد که این طرح از 17 خرداد تا 15تیر برای افراد بالای 30سال، زنان باردار و بیماران کلیوی در سراسر کشور اجرا  می‌شود.

دکتر سلمان‌زاده از فشار خون به عنوان قاتل خاموش یاد کرد و افزود: 40درصد از بیماران فشار خونی از بالا بودن فشار خون اطلاع ندارند و 4عامل تحرک ناکافی، تغذیه نامناسب(بویژه مصرف بالای نمک) و مصرف دخانیات و الکل را از عوامل اصلی ابتلا به این بیماری هستند.

وی تصریح کرد: 80درصد این بیماری‌های غیرواگیر با اصلاح سبک زندگی قابل پیشگیری هستند و با حذف نمک از سفره تا 30درصد از بیماری فشار خون می‌توان پیشگیری کرد.

رئیس دانشکده علوم پزشکی آبادان با توجه به زمان محدود باقیمانده تا پایان طرح کنترل ملی فشار خون از مردم دعوت کرد تا با مراجعه به ایستگاه‌های اندازه‌گیری فشار خون، نسبت به کنترل و ثبت فشار خون خود اقدام کنند.