.
به گزارش روابط عمومی معاونت غذا و دارو آبادان :
افسانه مقاطیفی کارشناس نظارت بر مواد غذایی، آرایشی و بهداشتی معاونت غذا و دارو آبادان در خصوص استفاده از ظرف های یکبار مصرف اظهار داشت:
استفاده از ظرف های پلیمری یا به اصطلاحیکبار مصرف پلاستیکیبه چند دلیل از قبیل : استفاده آسان، صرفه جویی در زمان و رعایت بهداشت در زندگی مردم نقش گسترده ای پیدا کرده است. حتی عده ای هنگام پخش غذای نذری به خصوص در ماه محرم و صفر و یا حتی در میهمانی هایشان از ظروف و لیوان های رنگی و گاهی طرح دار استفاده می کنند در حالی که همواره توصیه های مکرری در خصوص زیان بار بودن استفاده از این گونه ظروف پلاستیکی برای سلامتی افراد می شود.
وی افزود: ظروف پلاستیکی یک بار مصرف که شفاف، روشن و شیشه ای رنگ هستند تنها باید برای مواد غذایی سرد استفاده شوند و تحت هیچ شرایطی نباید برای توزیع مواد غذایی داغ از آنها استفاده شود.چنانچه در این ظروف آب جوش یا غذای داغ مانند آش یا حلیم ریخته شود، مونومرهای سمی و یا مواد پلاستیکی که به منظور جلوگیری از شکنندگی در این گونه ظروف به کار می روند آزاد شده و وارد مواد غذایی می شوندکه می توانند با تحریک و تاثیر بر آنزیم ها و سلول های بدن منجر به بروز سرطان های مختلف و عوارض ناگوار در مصرف کننده شوند.همچنین در استفاده از ظروف یک بار مصرف این نکته را هم باید در نظر گرفت که هنگام استفاده از ظروف رنگی احتیاط بیشتری لازم است چرا که جنس ظروف یک بار مصرف به گونه ای است که توانایی نگهداری رنگ را ندارند و هنگام تماس با چای یا غذای داغ، رنگ آنها حل شده و یک لایه از آن وارد غذا یا چای شما می شود که بسیار مخاطره آمیز است. همچنین باید از نگهداری غذاهای داغ و چرب در ظروف پلاستیکی اجتناب کنید چرا که بر اثر نفوذ غذاها به خصوص روغن ها، سطوح این ظروف به محیطی مناسب برای رشد انواع میکروب ها تبدیل می شود که این خود می تواند موجب آلودگی غذاها گردد . لذا به هیات امنای مساجد و یا خانواده هایی که قصد توزیع نذورات در ماه محرم و صفر را دارند توصیه می شود که برای مواد غذایی گرم از ظروف فوم دار و کاغذی سلولزی استفاده کنند.
کارشناس معاونت غذا و دارو در آخر افزود: ظروف یک بار مصرف گیاهی از نشاسته ذرت تهیه شده است که بایستی با فرهنگ سازی جای ظروف قبلی را بگیرد. زیرا این ظروف عاری از هر گونه اثرات مضر و عکس العمل های شیمیایی در تماس با مایعات و غذاهای داغ هستند و در برابر حرارت مقاومند .هزینه تهیه این ظروف بسیار ارزانتر از هزینه درمانی و تهیه تجهیزات پزشکی برای جبران صدمات ناشی از استفاده از ظروف نامناسب می باشد.