1396/9/24 جمعهبه میزبانی معاونت غذاوداروی دانشگاه علوم پزشکی مشهد،صورت پذیرفت.
برگزاری اولین همایش بین المللی فرآورده های حلال
نخستین کنگره بین المللی فرآورده های حلال با حضور معاون وزیر و رئیس سازمان غذا و دارو ،معاونین ،مدیران غذا دانشگاههای علوم پزشکی سراسر کشور و بیش از ۶۰ میهمان از کشورهای اسلامی به مدت ۲ روز در پایتخت فرهنگی جهان اسلام مشهد مقدس با هدف بررسی مسائل و خلاهای پژوهشی در حوزه غذا؛ دارو؛ فرآورده های آرایشی و بهداشتی؛ پوشاک حلال در سه محور شریعت و فرآورده های حلال ، پژوهش؛فناوری و فرآورده های حلال ، اقتصاد فرآورده های حلال ؛ برگزار گردید.

.

به گزارش روابط عمومی معاونت غذاوداروی دانشکده علوم پزشکی آبادان، نخستین کنگره بین المللی فرآورده های حلال با حضور معاون وزیر و رئیس سازمان غذا و دارو ،معاونین ،مدیران غذا دانشگاههای علوم پزشکی سراسر کشور و بیش از ۶۰ میهمان از کشورهای اسلامی به مدت ۲ روز در پایتخت فرهنگی جهان اسلام مشهد مقدس با هدف بررسی مسائل و خلاهای پژوهشی در حوزه غذا؛ دارو؛ فرآورده های آرایشی و بهداشتی؛ پوشاک حلال در سه محور شریعت و فرآورده های حلال ، پژوهش؛فناوری و فرآورده های حلال ، اقتصاد فرآورده های حلال ؛ برگزار گردید.

کنگره مذکور بدلیل اهمیت ملیت محصولات برای مسلمانان برگزار و در آن پیرامون اهمیت موضوع ملیت تبادل نظر گردید.

با توجه به اینکه امروزه چرخه تولیدات جهان در حوزه های مختلف غذایی ،دارویی ،بهداشتی و پوشاک از تنوع و گستردگی زیادی برخوردار است و برندهای مختلف با رقابت خود و کار در این فرآیند تولید آنها ممکن است از موادی استفاده شود که طبق قوانین اسلامی حرام و غیر قابل استفاده اند.

سهم فرآورده های حلال در جهان بالغ بر ۲۵۰۰ میلیارد دلار است که سرمایه گذاری در این بخش دارای مزایایی مانند اطمینان از توزیع محصولات حلال در جهان ،ایجاد اشتغال و ارزآوری در بخش صادرات غیر نفتی است.

دکترغلامرضا اصغری معاون وزیر و رئیس سازمان غذا و دارو در این همایش گفت :دسترسی مسلمانان به فرآورده های حلال در همه سازمان های غذا و دارو در کشورهای مختلف مورد توجه جدی است ،نکته قابل توجه این است که غذایی که استفاده میکنیم حلال باشد .

ایراد کلماتی از دیگر سخنرانان حاضر در این همایش:

 

دبیراجرایی نخستین کنگره بین المللی فرآورده های حلال :

این همایش تاکید دارد که تمام مسلمانان فارغ از هر نوع مذهب و گرایش باید دسترسی فعال، مطمئن و راحت به غذای حلال داشته باشند.

پیش از برگزاری این همایش هفت پیش نشست در شهرهای مشهد، قم، گرگان و قشم برگزار شد که در آن تلاش شد سخن رانان و نخبگان و یا مهمانان ویژه برای حضور در کنگره اصلی شناسایی شوند.

 

دکتر محمد رضا دارابی، سرپرست دانشگاه علوم پزشکی مشهد درکنگره بین المللی فرآورده های حلال:

جای تاسف دارد که کشورهای اسلامی در تولید محصولات حلال فعال نیستند و تولید این فرآورده ها در کشورهای غیر مسلمان صورت می گیرد.

برگزاری این همایش و تجمیع نظرات موجب افزایش تولید محصولات حلال در کشورهای مسلمان شود تا تمام مسلمانان در سراسر دنیا به این محصولات دسترسی آسان داشته باشند.

شهر مقدس مشهد به دلیل وجود بارگاه ملکوتی حضرت علی ابن موسی الرضا(ع) مورد توجه مسلمانان است، امیدواریم این همایش بتواند به اهداف خود که در حوزه های اقتصاد، شریعت و پژوهش است دست یابد.

 

حجت الاسلام دکتر محمود طباطبایی، دبیر علمی کنگره بین المللی فرآورده های حلال:

درمدت زمان برگزاری این کنگره ۱۵۰ مقاله در قالب سخنرانی و پوستر ارائه شد.

برگزاری این همایش باید مقدمه ای برای اقدامات بزرگ تر در کشور باشد و در این راستا پیش نهاد می شود که دبیرخانه ای در حوزه فرآورده های حلال راه اندازی شود.

 

مظهر حسین محقق ارشد، مرکز آمار و تحقیقات اقتصادی و اجتماعی کشورهای اسلامی (SESRIC):

اگر محصولی حلال نیست نباید در تلویزیون تبلیغ شود.

تجارت و مدیریت صحیح، آگاهی و عوامل اجتماعی از عوامل افزایش کیفیت غذای حلال است.

۵۸ درصد جمعیت مصرف کنندگان غذای حلال، ۱۰ کشور مسلمان شامل اندونزی، ترکیه، پاکستان، مصر، بنگلادش، ایران، عربستان، نیجریه تشکیل می دهند.

سهم آسیا در هزینه های غذای حلال حدود ۵۰ درصد است. که بیش ترین سهم را در میان قاره های مختلف داراست.

کشورهای اندونزی، پاکستان، بنگلادش، مصر و ایران به ترتیب از لحاظ جمعیت از بازارهای اصلی محصولات حلال به شمار می روند.

 

سخنران صابر علی خان، محقق متدولوژیست از کشور انگلستان:

با موضوع " به حداکثر رساندن تجارت جهانی در زمینه محصولات حلال در اولین همایش بین المللی فرآورده های به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی مشهد

پرداختن به سازمان های دارویی و غذایی، بررسی محصولات حلال از دیدگاه اقتصادی از اهداف مهم می باشد.

مهم تر از موضوع لوگو، روند ترویج موضوع حلیت(حلال بودن) است.

نباید محصولات حلال و اولویت های مصرف کنندگان نادیده گرفته شود و باید با استفاده از آژانس های تبلیغاتی و روش های روانشناسی آگاهی در زمینه محصولات حلال را افزایش داد.

باید در حد ملی به این موضوع پرداخت و نباید خود را محدود به فروش یک محصول کنیم .

 

معاون سیاسی- امنیتی استانداری خراسان رضوی:

برگزاری همایش بین المللی فرآورده های حلال در مشهد از رویداد های مهم در آذر ماه است.

برگزاری نخستین همایش بین المللی فراورده های حلال می تواند گامی سازنده در جهت ترویج فرهنگ بهره گیری از تولیدات حلال در کشور و سطح بین المللی باشد.

امیدواریم مرکز اسناد آرشیو مشهد ۲۰۱۷ در مقر ISESCO واقع در کشور مراکش نیز راه اندازی شود تا پایتختی جهان اسلام برای نسل های آینده به عنوان یک گنجینه تجربی در این سازمان به یادگار بماند.

 

شایان ذکر است در آخر از پژوهشگران و پیش کسوتان حوزه حلال نخستین همایش بین المللی فرآورده‌های حلال که به میزبانی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی مشهد برگزار گردید تقدیر بعمل آمد.


نسخه قابل چاپ
تعداد بازديد اين صفحه: 165062
تعداد بازديد کنندگان سايت: 107566632 تعداد بازديد زيرپورتال: 3621627 اين زيرپورتال امروز: 1083 سایت در امروز: 49813 اين صفحه امروز: 29